Metyl? Krutá daň za zkorumpovanou justici!

23. 10. 2013 17:46:41
Nezapomeňme!!! Stále jsou mezi lidmi stovky pančovaného alkoholu! Loňskou metylovou kauzu pomalu přehlušily nové zprávy a rozpad vlády s nadcházejícími předčasnými volbami. Vraťme se ale zpátky a podívejme se, jak se ke kauze postavily policie, justice a soudnictví.

Neplačte, nedivte se a nenadávejte, je to jen odplata za lidskou lhostejnost. Co jsme si zvolili, jsme si zasloužili?! Ale že to dojde až tak daleko, že budou umírat nevinní lidé díky selhání policie a justice, pramení z nezodpovědnosti našich vládních činitelů a jejich vidiny osobních zisků a následně i moci.

Ostravská novinářka, Jana Lorencová, se otázkou nelegální výroby alkoholu zabývala už v devadesátých letech. Nikdo ji tenkrát nebral vážně a jen ti, kterým díky nelegální výrobě alkoholu vznikala tučná konta, se ji snažili umlčet, a to i násilím. Za její osobní statečnost si ji nesmírně vážím.

Přesuňme se ale v čase o pár let dopředu. Začátkem roku 2005 se opět ocitáme na severní Moravě, kde se vyrábí nelegálně pančovaný alkohol. Přímo v okrese Bruntál a dokonce v domě bruntálského policejního ředitele, kterého se záhy pan ředitel zbavil a prodal jej i s nelegální výrobnou.

Protože je pravidlem, že odsouzeny bývají pouze ty nejmenší ryby a nikdy se při vyšetřování nejde do důsledků, aby se náhodou nezjistilo, kdo celou chobotnici řídí, byli odsouzeni pouze ti, kteří byli v daný okamžik chyceni celní správou při zásahu. Dále se věci nešetřily, protože případ přebrala policie.

V současné době, kdy naše země sklízí nejtragičtější úrodu zdravotních následků a nevinně zemřelých spoluobčanů nejen u nás, ale i v Polsku, je třeba najít viníka, a proto se objevují názory, že za vše mohou celníci. Skutečnost je však naprosto jiná, což dokazují dokumenty vystavené orgány činnými v trestním řízení v okrese Bruntál. Byli to jen a pouze celníci, kteří dokazují svou poctivou prací, že otázka výroby pančovaného alkoholu v Moravskoslezském kraji je již dlouhodobou záležitostí.

Celníci, jak určitě víte, musí po zajištění alkoholu předat věc k došetření místně příslušné policii, která má provést šetření v celém rozsahu, aby se vymýtily skupiny osob provozující tuto nelegální činnost. Jak ale mohli policisté nestranně vyšetřit výrobu alkoholu, když se vyráběl v domě tehdejšího okresního ředitele policie, který „pohotově odešel“ z osobních důvodů z funkce?!

Je až neuvěřitelné, jak celou tuto kauzu dokázala justice se soudy v zádech překroutit! A co že provedly státní zástupkyně spolu s paní soudkyní? Postavily před soud a odsoudily za křivé obvinění občany, kteří na možnou účast policejního ředitele poukázali. V této kauze se vybarvila také inspekce ministerstva vnitra, pracující tak, aby pan policejní ředitel byl očištěn. Nápravu sjednal až odvolací Krajský soud v Ostravě, který odsouzení zrušil v plném rozsahu s tím, že oznamovatelé se žádného trestného činu nedopustili. Přesto soudkyně i státní zástupkyně nadále soudí a bojují za (ne)vymahatelnost práva v této zemi. Paní soudkyně byla navíc již jednou kárně postižena za podjatost. Tak pracuje justice v Moravskoslezském kraji, konkrétně v okrese Bruntál. A proto se stalo to, co se stalo!

Položme si tu základní otázku, proč naše vlády nechaly dojít činnost justice do takového stavu, za který nyní platíme nejvyšší daň? Stejně jako metanol není možné okamžitě rozpoznat na jazyku, tak i v tomto případě se smrtící účinky dostavují až nyní. Smrtící metastáze se rozšířily do justice z nejvyšších pater politiky! Činnost vlády v poslední době dělala z občanů imbecily, kteří slepě věřili všem pokryteckým obhajobám vlády. Měli bychom požadovat od budoucích vládních činitelů odpověď na otázku, co hodlají změnit na poli soudnictví a justice, abychom se ve zdraví dožili vymahatelnosti práva v této zemi!!!!

Autor: Olga Havlová | středa 23.10.2013 17:46 | karma článku: 17.03 | přečteno: 509x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.62 | Přečteno: 707 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.07 | Přečteno: 2625 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 314 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 222 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.90 | Přečteno: 286 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1458

Již třetí volební období působím jako komunální politička v Jindřichově. V životě jsem zažila něco, co mě změnilo a začala jsem se veřejně angažovat tak, abych byla prospěšná nejen sobě a své rodině, ale také veřejnosti. Jsem poslankyní za Moravskoslezský kraj.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...