Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

1.  Vy nevíte, paní (bohužel) poslankyně, že každou daň zaplatí spotřebitel? Zejména, pokud je uvalena na neziskový produk. Takže dovolte, abych vám poděkoval, že se společně s hejtmany snažíte o další zvýšení ceny elektřiny (ze 40 % vyráběné z hnědého uhlí) o další nejméně 4 %. Ještě radostněji vám jistě poděkují ti, kteří přímo uhlím topí, či kteří jsou zásobováni teplem z uhlí. Těm se tyto komodity prodraží o cca 10 %.  Jistě vás volili proto, abyste těmto lidem zhoršila zhoršila jejich ekonomické podmínky.

2. Tvrdíte, že možným řešením je zvýšení poplatku za těžbu. Co že se tím poplatkem vyřeší?

3.  Měla byste se poučit o dolech, o kterých píšete.  OKD jsou doly černouhelné, tedy hlubinné, nikoliv povrchové.

4. Může vyčíslit vámi tvrzenou "extrémní ziskovost"? Milión, miliarda? Deset miliard?  Tvrdíte to o dole Paskov, o celém OKD?  Pramen vašeho tvrzení? Podle výroční zprávy 2013 mělo OKD v roce 2013 ztrátu 23 mld.  Vy tomu říkáte extrémní zisk?

5. Vy chcete, aby někdo (jedno zda soukromním či stát) provozoval jakýkoliv podnik s tak obrovskou ztrátou?

6.  J a k é    ř e š e n í    n a v r h u j e t e  ??

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1458x
Již třetí volební období působím jako komunální politička v Jindřichově. V životě jsem zažila něco, co mě změnilo a začala jsem se veřejně angažovat tak, abych byla prospěšná nejen sobě a své rodině, ale také veřejnosti. Jsem poslankyní za Moravskoslezský kraj.

Seznam rubrik