Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A nejsou za tím spíš enormní zisky energetických společností? Je příčinou neúměrné ceny elektrické energie právě jen ten příplatek na obnovitelné zdroje? Nepromítá se do té ceny i "pořizovací" cena JE Temelín?

Zkuste porovnat cenu elektřiny u nás a v Německu s přepočtem třeba k průměrným platům nebo ještě lépe ke spotřebnímu koši. Jestli problém obnovitelných zdrojů se tam též tolik projevuje.

0 0
možnosti

Jen pro doplnění: ty "předchozí vlády" byly vlády ČSSD. Za nich byl také přijat Vámi kritizovaný zákon.

   Jen pro úplnost: Ti, kdo investovali do solárních elektráren by určitě investovali jinde. Za stejných ekonomických podmínek. A žádná vláda by je nepodtrhla dodatečnou daní, jako ta naše.

   Pojem solární baroni sem zavedli právě politici, aby zblblý lid nepochopil, že nikoliv investoři, ale politici zdražili elektřinu. Naši i bruselští.

3 0
možnosti

Lidé se začali vracet od elektřiny k tuhým palivům dávno před solárním boomem, takže zkratka, že se kolektivně dusíme kvůli pár vyvoleným na Maledivách je v lepším případě nepravdivá. Ale úderná, to uznávám:)

1 0
možnosti

Nemáte pravdu. V ceně elektřiny je dnes největší položkou právě dotace "obnovitelných zdrojů" či jak přesně se to jmenuje. A proto lidé vypli přímotopy a ti, kdo je ještě neměli, vůbec neuvažují s jejich instalací. Kdyby se však dotace na solárníky a větrníkáře zrušila, byla by elektřina rázem tak levná, že bych v kamnech topil jen občas kvůli rodinné atmosféře. Dnes ale na chalupě topíme jen kamny (ale přímotopy máme ve všech místnostech, leč nezapínáme je, a elektrický sporák také užíváme více než sporadicky) a vaříme na kamnech a i vodu na koupání si oříváme v kamnech. A v městkém bytě užíváme plyn (jehož spalování je také zdrojem benzo/a/pyrenu) a elektřinu jen na svícení, televizi a počítač. Kdybychom měli v bytě komín, topili bychom v kamnech i ve městě.

Elektřina je prostě zbytečně drahá.

1 0
možnosti

Výstižné.

A netýká se jen Ostravy. Limity benzo(a)pyrenu jsou překračovány v celé řadě českých měst, zejména ve všech velkých městech.

0 0
možnosti

Jo. A 80 % tvoří automobilová doprava.

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1458x
Již třetí volební období působím jako komunální politička v Jindřichově. V životě jsem zažila něco, co mě změnilo a začala jsem se veřejně angažovat tak, abych byla prospěšná nejen sobě a své rodině, ale také veřejnosti. Jsem poslankyní za Moravskoslezský kraj.

Seznam rubrik