Diskuse

Prosím už nepsat: Jména halal jatek nezveřejním, krve bylo dost!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přesně, jak tady píšou kolegové - halal je košer - že se chovají ke zvířatům špatně. Doučoval jsem jednoho kluka, který byl vegan.

Víte, oni to vegani mají spojené i s ochranou zvířat. Dal mně pár odkazů na videa, kde na normální /ne halal, ne košer/ porážce trápili zvířata. - třeba před usmrcením se kravce pokoušel vypíchnout oko. (video bylo ze zahraničních jatek)

Já myslím - a je to fér, že by člověk, pokud jí maso - by měl vědět, jak jsou zvířata určená ke konzumaci porážená - víte, občas si dát taky vegetariánský den není na škodu.. (sám jsme ale masožravec)

0 0
možnosti
Foto

halal je košer - že se chovají ke zvířatům špatně.

Halal je skoro jako košer - až se ve videu chovali špatně ke zvířatům viz můj komentář - může to být nešvar na jakýchkoliv jatkách.

0 1
možnosti

Jak už bylo napsáno,halal porážka je stejná jako košer.Předpokládám,že příští článek bude proti krutým židům,kteří trápí zvířata a proto s nimi musíme pořádně "zatočit"...

2 1
možnosti
Foto

Židé nejsou hloupí. Při košer porážce se zvířeti nečekaně na některém místě otevře tepna, eventuálně propíchne srdce. Zvíře je sice v šoku, do krve se dostávají ze žláz s vnitřní sekrecí povzbudivé látky ale nedostanou se už do tkání, protože s krví odejdou z těla. Jinak je tomu, když se zvíře omráčí a než dojde k otevření tepen nastane časová prodleva. Znám to z myslivosti. Maso zvěře střelené na komoru chutná mnohem líp, než maso zvěře postřelené, která nezhasla po výstřelu, ale ještě chvílí žila.

0 1
možnosti
Foto

Ty látky, které potom v mase jíme, pro náš organismus nejsou ani trochu zdravě.

0 0
možnosti

Karma R^

Doufám, p.Havlová, že opravdu uděláte vše pro to, aby halal u nás neexistoval.

Taky bych uvítala, kdyby se politici konečně probrali a nebyli zbabělí, a postavili se pevně na stranu svých občanů proti zrůdnému islámu !

3 1
možnosti
Foto

To, co se zveřejňuje jako halal porážka na internetu není halal porážka, ale svátek v muslimských zemí, kde se zvířata porážejí na ulicích. Halal porážka je stejná s porážkou Košer.  U nás se zvíře zabije  jateční pistolí a pak se podřízne. Zda jej výstřel umsrtil se nijak neřeší. Pokud se u nás poráží zvíře košer je to pracovcník z veterinární zprávy, který dohlíží, zda zvíře zabíjí osoba, která má k tomu oprávnění.  Pověřená osoba jej jedním řezem podřízne tepny u krku a smrt nastává okamžitě. Nechává se zvíře vykrvácet.

5 0
možnosti

Jo, bylo by to hezké, kdyby to takhle probíhalo, jenže vše je o lidech. To, co se dnes objevilo na internetu, a včera se o tom mluvilo v tv, a rádiu, byly rozhodně jatka, a to halal jatka. Myslím, že paní Havlová má stejný odkaz ve svém příspěvku, já to nemohu otevřít, protože by se mi udělalo špatně. Tam ty zvířata prostě týrali, není o čem mluvit, jinak by z toho nebyl poprask, a na upoutávce je poznat, že jde o jatka. Konkrétně, myslím, že jde o jatka v Británii. Takže jestli chtěli muslimové halal maso, tak to si fakt " pochutnali."

0 0
možnosti