Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

Těch šest korun přece není cena, kterou stáčitelé za vodu platí, ale poplatek, který musí zaplatit, aby jim stát dovolil si vodu z vlastní studny načerpat.

0 0
možnosti
Foto

Veškeré nerostné bohatství patří státu.

1 0
možnosti
VH

1.  Samozřejmě, že každý náklad výrobce zaplatí kupující. Víte snad o někom jiném, kdo by ten náklad zaplatil? (Mimochodem: psal jsem totéž i v případě zvýšení poplatku za jiné nerostné bohatství - uhlí.)

2. Srovnávat kubík vody z vlastní studny a kubík upravené a potrubím s čerpacími náklady dopravené vody vyžaduje opravdu vysoké IQ.

3. Víte, že v oněch 35 Kč/m3  je i náklad na odebírání "národního bohatství" povrchové vody ve výši 3,80 Kč/m3? Takže sobě (jako národu) přispějete za odběr 3,80 a sama je (jako spotřebitel) zaplatíte. To jsou věci, co?

4. Jedná se o poplatek za čerpání podzemní vody, který činí u pitné vody (např. i pro pivovary) 2,0 Kč/m3 a u ostatních vod 3,0 Kč/m3 (a ten se má zvýšit na oněch 6,0 Kč).  Není to pro ty pivovary taky za málo poskytované národní bohatství?

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že minerální voda je jistě vzácnější než voda pitná, tak mi ten poplatek přece jenom připadá příliš nízký.

A ještě ke všemu by měl být poskytnut tomu, kdo formou veřejné dražby dá nejvíce. Tak by se velmi rychle nalezla tržní cena.

1 0
možnosti
KV

Podmínky pro život člověka se na Zemi stále zhoršují a zhoršují - a přitom lidí stále přibývá a přibývá! - Jak nezodpovědné! - Když je pořád méně vody a méně ryb v mořích a když se ztenčují i zásoby ropy, mělo by se rodit i čím dál méně dětí (aby "byl život na Zemi tzv.udržitelný"). - No ne? ;-D;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1458x
Již třetí volební období působím jako komunální politička v Jindřichově. V životě jsem zažila něco, co mě změnilo a začala jsem se veřejně angažovat tak, abych byla prospěšná nejen sobě a své rodině, ale také veřejnosti. Jsem poslankyní za Moravskoslezský kraj.

Seznam rubrik